Публикувано на: чт, Дек. 21st, 2017

Повече полицаи и проверки, ремонтите по пътищата са спрени

Държавата затяга контрола по празниците. Повече полиция, проверки и допълнителни патрули ще следят за правилата по пътищата и сигурността около местата, където се събират много хора, съобщи Нова. Навсякъде ще се проверяват шофьорските книжки, скоростта, алкохола или наркотиците в кръвта. Проверки ще има в столицата, големите градове и по магистралите, включително около заведения и молове.

Всички места, които са ключови в системите на МВР, ще бъдат преглеждани под лупа. Властите са наясно, че напливът от хора към големите тръговски центрове е неуправляем. Но повече контрол е възможен на сигурността – и с повече полиция, и с по-добра огранизация.

Организация ще има и около ж.п. прелезите, предупреди транспортният министър. Само за два дни имало два инцидента – хора, преминали с колите си, въпреки сигналите, че идва влак. Държавата обаче нямало да моли за дисциплина, а направо ще изисква.

Приключили са ремонтите до петък. На всички пътища в страната. По Коледа ще работят екипи и на автомобилната инспекция, които ще проверяват празнично превозвачите. Ще работят и полицаите.

Коментари

Автор

-