Публикувано на: сб, ян. 20th, 2018

Полицаи от Шумен разкриха наркооранжерия в квартал в областния град 

От помещения, оборудвани със системи за осветление, отопление, поливане и вентилиране, са иззети растения в различен стадий на растеж

Оранжерия за отглеждане и обработка на канабис разкриха в петък служители на сектор „Криминална полиция“ в РУ – Шумен. Акцията е проведена под надзор на прокурор от окръжната прокуратура в областния град.

В хода на реализацията, вчера по обяд, в имот на 58-годишния Д.И. от Шумен полицаи открили три помещения за отглеждане на марихуана, като в две от тях системите за осветление, отопление, поливане и вентилиране били в работен режим. Открити са общо 223 растения, засадени в пластмасови саксии. В намерените в една от стаите 78 саксии растенията били в различен стадий на растеж – с височина между 100 и 130 сантиметра. Съседно помещение било пригодено за отглеждане на марихуана, обзаведено по същия начин с високотехнологично оборудване – лампи за нагряване, вентилация и химикали, които подпомагали растежа на насажденията. Там са намерени 145 саксии с разсад с различна големина. При претърсването са намерени и иззети и 101 къса саморъчно свити цигари и около 100 грама суха листна тревна маса, наподобяваща тютюн, която предстои да бъде лабораторно изследвана.

Цялото оборудване за отглеждане на дрогата – климатични системи, съоръжения за контрол на температурата и влажността на въздуха в помещенията, системите за напояване, колектори, осветление и наличната дрога са иззети.

За срок до 24 часа в РУ – Шумен е задържан 58-годишният Д.И. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 А, ал. 1, т. 4 от НК. Работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на наблюдаващ прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен.

Коментари