Публикувано на: чт, Дек. 21st, 2017

Още 1,53 млрд. лева раздаде кабинетът, МРРБ взема 1 милиард за саниране

Министерският съвет одобри на вчерашното си заседание разходи от 1, 53 млрд. лв. Най-голямата сума е 1 млрд. лв. за Министерството на регионалното развитие и благоустройството по програма за саниране. Решението бе прието седмица след като бяха гласувани други 730 млн. лева за държавния бюджет.

Правителството ще предостави 2,8 млн. лв. по договори за насърчаване на пет сертифицирани инвестиционни проекта.

МОН получава 3,8 млн. лв. за националния абонамент за закупуване на архив и достъп до електронни бази данни, съдържащи научни публикации и книги. МС одобри и трансфери по бюджетите на общини в размер на 24 705 лв. за изплащането на стипендиите на 41 ученици с високи постижения в областта на спорта.

За откриване на посолство в Абу Даби са отпуснати 578 200 лв.

За преодоляването на последиците от наводненията в общините Бургас и Камено ще бъдат отпуснати 1,4 млн лв., а други 22 общини ще бъдат финансирани с общо 20,6 млн. лв. за ремонт на улична и ВиК мрежи, общински пътища и изпълнение на различни обекти от местно значение.

Допълнителни 5 млн. лв. отиват по бюджета на земеделското министерство за ликвидиране на огнища на птичи грип и за обезщетяване на собствениците на животни.

Близо 500 000 лв. ще бъдат вложени в добив на строителни материали от находище, намиращо се в землището на Айтос.

Коментари

Автор

-